مشاهده خبر

معادن ذغال سنگ سودده نیستند؛ بیش از ۷۵درصد معادن امنیت ندارد

سومین شب پخش زمانه در هفته جاری، مجددا به سراغ موضوع کارگران و مخاطرات کار آنان رفت.

عنوان این قسمت از برنامه «معدن و جان کارگران» بود که با حضور «محمد گنجی‌کیا» نماینده کارگران در شورای عالی حفاظت فنی و «بیژن پناهی‌زاده» عضو خانه معدن روی آنتن زنده شبکه دو سیما رفت.

محمد گنجی‌کیا در پاسخ به این سوال که متولی امنیت کارگران چه نهادی است، گفت: قانون‌گذار در این موضوع تکلیف را مشخص کرده و کارفرما وظیفه تامین بهداشت و امنیت کارگران را برعهده دارد. وزارت صمت و کار هم در روند تامین امنیت و مراحل قانونی کار وظیفه دارند. نبود متولی ایمن در این حوزه یک دغدغه کلان است. اگر حوادث حوزه معدن را در یک دهه اخیر ببینید متوجه می‌شوید که این حوادث همیشه با هم شباهت دارند. وزارت صمت، وزارت کار و سازمان‌هایی مثل نظام مهندسی مسئولیت تامین امنیت کارگران را برعهده دارند.

وی افزود: در حوزه معادن حدود ۶۰۲۵ معدن فعال داریم. از این تعداد ۲۳درصد موضوع ایمنی و بهداشت را جدی گرفته‌اند. به دلیل نبود نظارت وزارت کار و وزارت بهداشت بیش از ۷۵ درصد معادن از امنیت برخوردار نیستند. بازرسین کار چندین وظیفه دارند که فقط موضوعات ایمنی دغدغه آن‌ها نیست. موضوع دیگر حسن نظارت است که تکلیف کارفرما مشخص است. تجهیز حفاظت فردی و رعایت موارد ایمنی مسئولیت کارفرما است. ما باید متولی واحدی در حوزه ایمنی در کشور داشته باشیم. وزارت کار یکی از اضلاع اصلی ایمنی در کشور است.

گنجی‌کیا خاطرنشان کرد: در موضوع تجهیزات ساختمان باید بگویم ما هنوز از داربستی استفاده می‌کنیم که متعلق به سال‌های خیلی قبل است. اگر بتوانیم موضوع داربست‌بندی استاندارد را در کشور ساماندهی کنیم می‌توانیم از حجم حوادث کارگران ساختمان جلوگیری کنیم. شهرداری‌ها، نظام مهندسی و دیگر متولیان با یک جلسه ساده می‌توانند امنیت کاری کارگران ساختمانی را تامین کنند.

پناهی‌زاده دیگر مهمان این برنامه بود که در ابتدای سخنان خود چند نهاد را متولی تامین امنیت معادن عنوان کرد و گفت: حوزه معدن دچار یک پارادوکس عجیب شده است. الان حوزه معدن دچار مشکلات ساختاری است. به جهت اینکه در وزارت صمت هم جایگاه خاصی ندارد. به‌طبع وقتی وزراتخانه در ساختار خود مشکل داشته باشد در حوزه ایمنی هم اتفاقاتی رخ می‌دهد که کسی جوابگو نیست. اداره ایمنی و نظارت در گذشته وظیفه نظارت بر این مسائل را داشت. این اداره در دهه اخیر منحل می‌شود و اختیارات آن به ادارات جزئی واگذار شده است. هرچند من تازه باخبر شدم که اداره نظارت و ایمنی دوباره برپا شده است.

وی افزود: معادن ما یا روزمینی هستند یا زیرزمینی. معادن زیرزمینی پرخطر و پرریسک هستند. برخی از گازهایی که در این معادن وجود دارد از طریق دستگاه قابل ردیابی است اما یکسری از این گازها شناسایی نمی‌شوند. وزارت صمت و نظام مهندسی در تامین امنیت معادن دخیل هستند. مسئولیت ایمنی معادن زیر نظر مسئول ایمنی کارفرما است. کارفرما کارهای کلی را انجام می‌دهد. مسئول فنی از طرف نظام مهندسی بر معدن نظارت دارد. الان بیشترین معضل ما معادن زیرزمینی خاصه معادن ذغال سنگ هستند که لازم است در این معادن تجهیزات ایمنی نصب و راه‌اندازی شود.

او به سودده نبودن معادن در ایران اشاره کرد و گفت: برخی معادن در عمل انجام شده قرار گرفته‌اند. بحر امیدی که در بازار ذغال‌سنگ جهانی وجود دارد کارفرما را وارد این قضیه می‌کند. من خودم معدن‌کار هستم و اجازه نمی‌دهم کارگر در معدنی که امنیت ندارد وارد شود. حتما خودم قبل از کارگر وارد معدن می‌شوم و امنیت آن را تایید می‌کنم. ایمنی در کارگاه و معدن باید از سوی کارفرما و کارگر به صورت دوسویه رعایت شود. جدایی بین کارگر و کارفرما وجود ندارد.

 

آخرین اخبار

آغاز پخش فصل دوم مجموعه «چرخ گردون» از شبکه دو اطلاعات و زمان پخش فیلمهای سینمایی شبکه دو روایتی از خلق یک تابلوی نقاشی در شبکه دو سیما «زخم‌ها حرف می‌زنند» از قاب شبکه دو بازدید «پاورقی» در تلوبیون به 10 میلیون رسید میراث فرهنگی قدرت نرم ایران است؛ گردشگری موتور پیشران توسعه در ایران است وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی با «زمانه» به شبکه دو می‌آید ۴۲ درصد بودجه عمومی کشور توسط مالیات تامین می‌شود زیر و بم مالیات در گفتگوی امشب زمانه روایتی دیگر از یاس در دورهمی «نقل و نقل» ویژه برنامه های گروه معارف اسلامی شبکه دو سیما به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به بازار تخصصی پوشاک اسلامی نیاز داریم «بازار حجاب یا بی حجابی؟» در زمانه امشب به هوای حوا در دورهمی «نقل و نقل» «گیله وا» به شبکه دو آمد بررسی معضل سقط جنین در مستند «بی‌تو هرگز» اطلاعات و زمان پخش فیلمهای سینمایی شبکه دو قدردانی کارگران پارس جنوبی از دکتر جبلی «حسینیه بهشت» در شبکه دو برپا می‌شود قاضی دوست داشتنی تلویزیون با 30 میلیون مخاطب حضور بانویی کارآفرین در برنامه «کار خونه» شهر در دست بچه‌ها حضور یک روانشناس در برنامه «عصر خانواده» «سندباد» به شام می‌رود سقط به یک بیزنس تبدیل شده است؛ جرم‌انگاری سقط باعث به خطر افتادن جان مادران می‌شود پرونده سقط‌های غیرقانونی روی میز «زمانه» مستند «پروانه» از قاب شبکه دو «شکارچی تانک» به شبکه دو آمد قدرت نماینده کارگران و نماینده کارفرما یکسان نیست؛ دستمزدها باید از تورم عبور کنند؛ تشکل باید اجتماع‌سازی کند انتصاب جدید در شبکه دو سیما گذری از «بزرگراه جلال» با «نَقل و نُقل» انتصاب جدید در شبکه دو سیما «سندباد» روایتی از پوچی رویای آمریکایی و مواجهه با واقعیت در برنامه «زمانه» مطرح شد: قدرت خروج سرمایه برای تامین نقدینگی با افزایش نرخ ارز بالا می‌رود «زمانه» امشب و موضوع آزادسازی قیمت‌ها تقدیر ویژه مقاومت عراق از برنامه نوسان آغاز پخش مجله عصرگاهی شبکه دو؛ «عصر خانواده» میزبان خانواده های ایرانی گشت و گذاری در «باغ کاغذی» با «نَقل و نُقل» «لبه تیغ» در شبکه دو حضور بانویی کارآفرین در برنامه «کار خونه» فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید اطلاعات و زمان پخش فیلمهای سینمایی شبکه دو بنده طلعت آن باش که آنی دارد؛ آنِ شعرها و غزل‌های پارسی با «آنگاه» به شبکه دو می‌آید «کار خونه» این هفته به میزبانی بانویی تلاشگر از استان مرکزی «صد روز با رئیس جمهور» در زمانه امشب «زمانه» امشب و بودجه 1404 «سندباد» به سرزمین هزار رنگ و فرهنگ می‌رود قدمی با زنده رود در دورهمی امشب «نقل و نقل» داستان یک قتل در زمانه امشب مجموعه نمایشی «چای نبات» کام مخاطبان را شیرین می‌کند

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها